Εταιρικές πωλήσεις Volvo Σφακιανάκης

Εταιρικές πωλήσεις Volvo Σφακιανάκης
Business & Pleasure

Τα μοντέλα της Volvo,ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες.

 • Πολλά δημοφιλή μοντέλα της Volvo, σε πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού αποτελούν ιδανική επιλογή για στελέχη εταιρειών, που πλέον φορολογούνται για το εταιρικό αυτοκίνητό τους σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο.
 • Η Volvo προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από μοντέλα που επιφέρουν την ελάχιστη επιβάρυνση για το χρήστη.

Τα τελευταία χρόνια η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική άνοδο στον τομέα των εταιρικών πωλήσεων, δείχνοντας τάσεις συγχρονισμού με ότι ισχύει εδώ και δεκαετίες στη δυτική Ευρώπη. Παράλληλα, η νέα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ο χρήστης επιβαρύνεται φορολογικά για τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου, έχει αναδείξει τη Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του κάθε μοντέλου ως ένα καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή μάρκας και μοντέλου, αφού είναι άρρηκτα συνδεμένη με το ποσό φόρου που καλείται να πληρώσει ο χρήστης-κάτοχος.

Όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά αυτοκινήτου σήμερα, η Volvo παρουσιάζει την καλύτερη συνολικά λύση για τους εταιρικούς χρήστες. Η σουηδική premium μάρκα προσφέρει διάφορα μοντέλα της σε πλούσια επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό επιφέροντας την ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση για τον χρήστη τους!

 

Οι πλέον δημοφιλείς κατηγορίες εταιρικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά είναι αυτές των πεντάθυρων χάτσμπακ και των μεσαίων οικογενειακών. Σε αυτές τις δύο κατηγορίες η Volvo προσφέρει στη μεν πρώτη τα V40 και V40 Cross Country, στη δε δεύτερη τα S60 και V60 καθώς και τις Cross Country εκδόσεις τους. Πιο αναλυτικά, οι πολύ δελεαστικές και συμφέρουσες από οικονομοτεχνική άποψη προτάσεις της Volvo για εταιρικούς χρήστες απέναντι στον ανταγωνισμό, ανά κατηγορία, είναι οι εξής:

Τα V40 T3 Auto και V40 Cross Country Τ3 Auto με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. ισχύος 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο στο βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση εξοπλισμού Kinetic, έχουν λιανική τιμή προ φόρων (ΛΤΠΦ) κάτω των 17.000 €, κάτι το οποίο συνεπάγεται φορολογικό συντελεστή 7% κατά τον υπολογισμό της επιπρόσθετης φορολόγησης του χρήστη για το εταιρικό του αυτοκίνητο (φόρος παροχής σε είδος – benefit in kind). Γενικότερα, για ένα τέτοιο μοντέλο, ανάλογα και με τη ΛΤΠΦ το επιπλέον θεωρητικό εισόδημα για το οποίο θα φορολογηθεί ο χρήστης φτάνει έως τα 1.190 €/έτος.

Τα παραπάνω μοντέλα αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση καθώς είναι πολύ πλούσια εξοπλισμένα. Εκτός του αυτόματου κιβωτίου διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το City Safety 2ης γενιάς, το οποίο προσφέρει αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα ή εμπόδια. Άλλα στοιχεία εξοπλισμού, ενδεικτικά, είναι:

 • αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής, γόνατου οδηγού καθώς και ο μοναδικός στην αυτοκινητοβιομηχανία αερόσακος πεζού
 • cruise control
 • start/stop
 • σύστημα κλιματισμού με ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας
 • ηλεκτρικά παράθυρα μπρος/πίσω
 • πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED
 • ηχοσύστημα Performance με έγχρωμη οθόνη 5” και χειριστήρια στο τιμόνι
 • ζάντες αλουμινίου με σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα

Αντίστοιχα, στην έκδοση εξοπλισμού Plus Edition για τα V40 T3 Auto και V40 Cross Country Τ3 Auto, η ΛΤΠΦ είναι κάτω των 20.000 € με το φορολογικό συντελεστή να διαμορφώνεται στο 14% και το επιπλέον φορολογητέο θεωρητικό εισόδημα για το χρήστη είναι έως 2.800 € ανά έτος.

Εδώ ο εξοπλισμός γίνεται ακόμα πιο πλούσιος, καθώς η έκδοση Plus Edition περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Kinetic και:

 • προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας
 • ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 8” TFT υψηλής ανάλυσης
 • ηχοσύστημα High Performance οκτώ ηχείων με CD player με σύστημα ανοικτής συνομιλίας Bluetooth, θύρα USB και iPod και έγχρωμη οθόνη 5”
 • αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
 • ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους
 • αισθητήρα βροχής με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και ανίχνευση σήραγγας και πολλά άλλα.

Αλλά και για τα V40 D2 και V40 Cross Country D2 με τον κινητήρα 1.969 κ.εκ. 120 ίππων, μία εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση για όσους επιλέγουν την πετρελαιοκίνηση, η ΛΤΠΦ είναι κάτω από τις 20.000 € τόσο για την έκδοση εξοπλισμού Kinetic όσο και την πιο πλούσια, έκδοση Momentum οπότε ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται στο 14% και το επιπλέον φορολογητέο θεωρητικό εισόδημα για το χρήστη είναι έως 2.800 € ανά έτος.

Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της έκδοσης Kinetic, όπως παρουσιάστηκε πιο πάνω, η έκδοση Momentum διαθέτει επιπλέον εκτός άλλων:

 • προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας
 • ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους
 • LED φλας
 • αισθητήρα βροχής με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και ανίχνευση σήραγγας κλπ.

 

Αντίστοιχα πλεονεκτήματα ισχύουν και για τα S60 και V60, τα δύο μοντέλα της Volvo στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες. Συγκεκριμένα, τα S60 T3 Auto και V60 T3 Auto με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. ισχύος 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στο βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση εξοπλισμού Livstyl Plus, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 20.000 €, το οποίο συνεπάγεται φορολογικό συντελεστή 14% κατά τον υπολογισμό της επιπρόσθετης φορολόγησης του χρήστη για το εταιρικό του αυτοκίνητο (φορολογητέο θεωρητικό επιπλέον εισόδημα για το χρήστη έως 2.800 € ανά έτος).

Ο εξοπλισμός της Livstyl Plus περιλαμβάνει εκτός άλλων:

 • ηχοσύστημα Sensus Connect High Performance με έγχρωμη οθόνη 7” και DVD player, Bluetooth σύνδεση και 8 ηχεία
 • σύστημα πλοήγησης Sensus Navigation
 • ενεργούς κατευθυντικούς προβολείς με τεχνολογία Dual-Xenon
 • ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη TFT οθόνη 8” υψηλής ανάλυσης,
 • αυτόματους αντιθαμβωτικούς καθρέπτες
 • cruise control κλπ.

Συνεχίζοντας, τα S60 D4 Auto και V60 D4 Auto, με τον diesel κινητήρα των 190 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, επίσης στην έκδοση εξοπλισμού Livstyl Plus, όπως παρουσιάστηκε πιο πάνω, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 25.000 €, με αποτέλεσμα ο φορολογικός συντελεστής χρήσης του εταιρικού αυτοκινήτου να διαμορφώνεται στο 18% ενώ ανάλογα και με τη ΛΤΠΦ το ύψος του φορολογητέου επιπλέον θεωρητικού εισοδήματος για το χρήστη φτάνει έως τα 4.500 €.

Τέλος, στην ίδια κατηγορία φορολογικού συντελεστή (18%) ανήκουν και τα S60 Cross Country D4 Auto και V60 Cross Country D4 Auto στην έκδοση εξοπλισμού

Momentum, με ΛΤΠΦ κάτω από τα 25.000 € και το ύψος του επιπλέον θεωρητικού φορολογητέου εισοδήματος να έχει ως μέγιστη τιμή τα 4.500 € (ανάλογα με τη ΛΤΠΦ).

Σημειώνεται ότι και αυτά τα μοντέλα διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, ενώ ο εξοπλισμός εκτός του City Safety 2ης γενιάς, το οποίο προσφέρει αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα ή εμπόδια, ενδεικτικά περιλαμβάνει:

 • ανάρτηση cross country με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (201 mm)
 • εμπρός και πίσω ποδιές και προστατευτικά πλαϊνά σε ματ ασημί χρώμα
 • αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής, γόνατου οδηγού
 • cruise control
 • start/stop
 • φώτα ημέρας LED
 • σύστημα υποβοήθησης σε ανηφόρα
 • αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού
 • ηλεκτρικά παράθυρα μπρος/πίσω
 • πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED
 • ηχοσύστημα High Performance οκτώ ηχείων με CD player, σύστημα ανοικτής συνομιλίας Bluetooth, θύρα USB και AUX και έγχρωμη οθόνη 5”
 • σασί dynamic
 • ζάντες αλουμινίου με σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Σύμφωνα με τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013)

Η αξία της παραχώρησης ενός οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, υπολογίζεται ως ποσοστό της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος ως εξής:

a) Για ΛΤΠΦ από 0 έως 12.000 ευρώ ως ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
b) Για ΛΤΠΦ από 12.001 έως 17.000 ευρώ ως ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
c) Για ΛΤΠΦ από 17.001 έως 20.000 ευρώ ως ποσοστό δεκατέσσερα τοις εκατό (14%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
d) Για ΛΤΠΦ από 20.001 έως 25.000 ευρώ ως ποσοστό δεκαοκτώ τοις εκατό (18%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
e) Για ΛΤΠΦ πλέον των 25.001 ευρώ ως ποσοστό είκοσι δύο τοις εκατό (22%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα, ανεξάρτητα αν το όχημα ανήκει στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένο με οποιονδήποτε τρόπο στα ανωτέρω πρόσωπα.

Το ποσό που προκύπτει από τον παραπάνω υπολογισμό λογίζεται ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα για τον χρήστη (οδηγό) του οχήματος, για το οποίο και θα φορολογηθεί.

Ενδιαφέρεστε για εταιρικές πωλήσεις;

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Εταιρικών Πωλήσεων μας ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και κλείστε ένα προσωπικό ραντεβού προκειμένου να ενημερωθείτε από κοντά για τις δυνατότητες που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Υπεύθυνος  Εταιρικών Πωλήσεων

Κος Ξενοφών Χρόνης
Τηλέφωνο : +30 2106 100 220
Κινητό: +30 6934 373 266
Email : x_chronis@volvo-sfakianakis.gr

Παρακαλώ επιλέξτε*

Ενδιαφέρομαι για το Volvo:*

Όνομα*

Επίθετο*

Τηλέφωνο*

Email

Σχόλια


Συναίνεση επικοινωνίας και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Συναινώ, ελεύθερα και με πλήρη επίγνωση, στην ένταξη των προσωπικών μου δεδομένων σε Αρχείο Προσωπικών Δεδομένων ( τηρούμενο σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ - 2016/679) και την επεξεργασία τους για τον σκοπό της απευθείας προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (newletters, sms κλπ) και την διενέργεια έρευνας αγοράς, από τους παρακάτω αποδέκτες:

Κατάλογος των εταιρειών και δραστηριοτήτων του ομίλου είναι διαθέσιμος εδώ.


Οι ανωτέρω αποδέκτες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου με τους εξής τρόπους *:
E-mailΤαχυδρομείοΤηλέφωνοSMS

Δηλώνω ότι έχω ενημερωθεί για τους όρους της επεξεργασίας των προσωπικών μου δεδομένων κατά τις επιταγές του Κανονισμού ΕΕ (2016/679). Για να δείτε την ενημέρωση της εταιρείας μας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, πατήστε εδώ. Για τις εταιρείες του Ομίλου Σφακιανάκη: Κατάλογος των εταιρειών και δραστηριοτήτων του ομίλου είναι διαθέσιμος εδώ, από όπου μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο site της εκάστοτε εταιρείας (και στην πολιτική απορρήτου της), πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο.

Τέλος, δηλώνω ότι γνωρίζω ότι δικαιούμαι οποτεδήποτε να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση μου ή να γνωστοποιήσω οποιαδήποτε αλλαγή στα προσωπικά μου δεδομένα ή να ασκήσω οποιοδήποτε άλλο από τα δικαιώματα που μου παρέχει ο Κανονισμός ΕΕ (2016/679), ενημερώνοντας σχετικά είτε την Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σιδηροκάστρου 5-7, ΤΚ 11855, επικοινωνώντας μαζί της τηλεφωνικά στο: 2103499940, είτε τον Επίσημο Έμπορο Suzuki που επιλέξατε ανωτέρω είτε την εκάστοτε εταιρεία του Ομίλου Σφακιανάκη, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας αναφέρονται στον ως άνω κατάλογό, που είναι διαθέσιμος πατώντας εδώ.

Περισσότερα Νέα & Προσφορές

Volvo S90 Προσφορές Volvo Σφακιανάκης